Tepelcorrectie

Een tepel bestaat uit twee delen. Het uitstekende gedeelte is de tepel en het donker gepigmenteerde gedeelte rond de tepel heet de tepelhof. Te grote, te kleine, ingetrokken of afgezakte tepels kunnen uw gevoel van eigenwaarde aantasten. Door een tepelhofcorrectie kunnen tepels en tepelhof hersteld worden tot een normaal uitziende verhouding, vorm en plaats in uw borsten. 

Te grote tepels kunnen ontstaan door borstvoeding of door erfelijke aanleg. Bij een te grote tepel kan de projectie aangepast worden. Bij ingetrokken tepels is de ingreep afhankelijk van de oorzaak. Wanneer de melkgangetjes de tepel naar binnen trekken, moeten deze losgemaakt worden. Borstvoeding geven is dan niet meer mogelijk. 

Een tepelcorrectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving. Het is een relatief kleine ingreep, waardoor u al na één of twee dagen verder kunt gaan met uw normale dagelijkse activiteiten. 

In geval van afgezakte tepels worden verschillende technieken gebruikt. Wanneer slechts weinig correctie nodig is, wordt rondom de tepelhof een snede in de vorm van een donut gemaakt. Daarna wordt de omliggende huid opnieuw aan de tepel vastgemaakt. Is er meer correctie nodig dan wordt er ook een snede gemaakt die vanaf de tepelhof naar beneden loopt. De borst wordt daarmee wat meer gelift. Zijn de borst en tepelhof nog meer verzakt dan komt u voor een volledige borstlift in aanmerking. 

Specifieke risico’s bij een tepelcorrectie: het opnieuw intrekken van de tepel, infectie, bloeding, littekens, gevoelsstoornissen, verschillende vorm en grootte van de tepels, geen borstvoeding meer kunnen geven.

Klinieken die Tepelcorrectie behandeling aanbieden:

Klinieken zoeken:

Toon klinieken

Kijk op de Independer website voor een overzicht van de plastische chirurgie vergoeding door de zorgverzekering in 2021.