Tanden > kunstgebit 

Tanden zijn erg belangrijk voor een mooi uiterlijk. Wanneer u iemand ontmoet speelt het aanzien van uw tanden een grote rol. Naarmate u ouder wordt en uw gebit aan normale slijtage onderhevig is, door ziekte of door slecht onderhoud kan op een gegeven moment een punt komen dat uw tandarts u aanraadt om over te stappen op een kunstgebit. Dit is een grote stap omdat uzelf maar ook anderen rondom u moeten wennen aan uw nieuwe prothese. Het kan namelijk zijn dat het uiterlijk van uw mond een beetje verandert en de aanblik van nieuwe tanden kan ik het begin heel onwennig zijn. 

Voordat uw tandarts uw kiezen en tanden trekt maakt hij eerst een afdruk. Die gaat naar een tandtechnisch laboratorium die de afdruk omzet in een kunstgebit. Dit kan zijn voor de bovenkaak, onderkaak of beide. Direct na het trekken van uw tanden wordt het kunstgebit geplaatst zodat de wonden afgedekt worden. In het begin kunt u pijn en een onwennig gevoel hebben van het gebit, maar het is zaak om door te zetten. Na enige weken zult u langzaam eraan wennen en na nog meer tijd zult u het gevoel hebben dat ze er altijd zijn geweest. 

Onderhoud van het kunstgebit en van uw mond blijft belangrijk ook al heeft u nu kunsttanden. Door goed onderhoud gaat uw kunstgebit langer mee en blijft u mond gezond. Met slecht onderhoud loopt u kans op vervelende mondafwijkingen. Ook is het zeer raadzaam om regelmatig bijv. halfjaarlijks of jaarlijks een bezoek te brengen aan uw tandarts. Ondanks dat u het nauwelijks in de gaten heeft kan uw kunstgebit te groot worden. Dit komt omdat na de kaak na het trekken van tanden en kiezen gaat slinken. Uw kunstgebit moet daar regelmatig op aangepast worden.

Klinieken die Tanden > kunstgebit behandeling aanbieden:

Klinieken zoeken:

Toon klinieken

Kijk op de Independer website voor een overzicht van de plastische chirurgie vergoeding door de zorgverzekering in 2021.