Rimpelbehandeling 

Een rimpelbehandeling kan aantrekkelijk zijn wanneer uw gezicht door oplopende leeftijd groeven en lijntjes begint te vertonen. Een gezicht met veel rimpels wordt vaak bewonderd om zijn karakteristieke uitstraling. Maar er zijn steeds meer mensen die zelf een jeugdig uiterlijk willen behouden en daarom overgaan tot een rimpelbehandeling. 

Rimpelbehandeling kan gedaan worden door het inspuiten van fillers of injectables om groeven, plooien en lijnen op te vullen. Met name fronsrimpels, voorhoofdsrimpels, marionetlijnen, rimpels in de boven- en onderlip en de neus-lippenplooi zijn goed te behandelen. Dit zijn meestal rimpels die zijn ontstaan door volumeverlies en vermindering van elasticiteit van de huid. Wanneer rimpels ontstaan door het gebruik van spieren in het gezicht zoals bij kraaienpootjes en fronsrimpels kan botox een betere behandeling bieden dan injectables. 

De middelen die bij rimpelbehandeling gebruikt worden vallen uiteen in twee categorieen: de tijdelijke en permanente injectables/fillers. 
Het is aan te raden dat u zich eerst laat behandelen met een tijdelijke filler en wanneer u het resultaat bevalt pas over te stappen op een permanente filler. Wanneer u zo weinig mogelijk risico wilt lopen kunt u het best blijven bij de tijdelijke fillers. De behandeling moet dan wel regelmatig herhaald worden om het effect te behouden. 

Een rimpelbehandeling met permanente fillers is niet zonder risico's. Wanneer er klachten ontstaan worden die vaak veroorzaakt doordat er teveel, te vaak of te oppervlakkig gespoten is. Ook kunnen er verharde ophopingen ontstaan en het ingespoten product kan gaan zwerven waardoor het niet op de plaats blijft zitten waar het bedoeld is. 

Veelgebruikte fillers en injectables voor rimpelbehandeling zijn: 
Aquamid, Artecoll, Beautical, Bio-alcamid, Bioinblue, Bioplastique, Botox, Dermalive, Dermalogen, Dysport, Endoplast, Evolence, Evolution, Formacryl, Hyal-system, Hylaform, Isolagen, Jevederm, Koken, New-Fill, Perlane, PMS Sliconenolie, Radiesse, Resoplast, Restylane, Rofilan, Sculptra, Surgiderm, Visagel, Zyderm, Zyplast

Klinieken die Rimpelbehandeling behandeling aanbieden:

Klinieken zoeken:

Toon klinieken

Kijk op de Independer website voor een overzicht van de plastische chirurgie vergoeding door de zorgverzekering in 2021.