Oorcorrectie

Een oorcorrectie is voor veel volwassenen een wens die al in de kindertijd of pubertijd is ontstaan. Oren worden door de meeste mensen mooi gevonden wanneer ze op een normale afstand van het hoofd afstaan. Een oorcorrectie kan te ver afstaande oren verhelpen zodat de verhoudingen van het gezicht en het hoofd weer in overeenstemming zijn met elkaar. 

Tijdens een oorcorrectie verwijdert de chirurg een stukje huid met kraakbeen aan de achterkant van het oor. Daardoor komt het oor al gelijk platter tegen het hoofd te liggen. Na de ingreep moet een week lang een zogenaamde ‘tulband’ gedragen worden en daarna nog een week ’s nachts een zwachtel. De ingreep kan zowel onder volledige narcose als onder lokale verdoving uitgevoerd worden. 

Risico’s van een oorcorrectie zijn infectie, bloeduitstortingen, zwellingen en gevoeligheid. Verder kan het voorkomen dat de beide oren na de oorcorrectie niet even ver van het hoofd afstaan. Dit kan in veel gevallen met een nacorrectie verholpen worden.

Klinieken zoeken:

Toon klinieken

Kijk op de Independer website voor een overzicht van de plastische chirurgie vergoeding door de zorgverzekering in 2021.