Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een ingreep die inmiddels zeer veel wordt uitgevoerd. Door problemen met de oogleden kan uw gezicht een vermoeide en oude indruk geven. Via een ooglidcorrectie kan een plastisch chirurg uw gezicht weer een fris en jeugdiger uiterlijk geven. Wanneer u op consult gaat bij een chirurg is het verstandig om een foto mee te nemen van toen u jonger was. De meeste mensen streven namelijk naar een resultaat dat hun vroegere uiterlijk zo dicht mogelijk benadert. 

Redenen voor een ooglidcorrectie zijn een teveel aan overhangende huid, teveel of te weinig vet in de vetpockets, verslapte huid bij de buitenste ooghoek, een verslapte oogkringspier of verslapt bindweefsel.

Bij kringen onder uw ogen is er te weinig vet aanwezig in de pockets. Dit kan verholpen door lipofilling of met vulstoffen die ook bij een rimpelbehandeling worden ingezet. 

Voordat de chirurg de huid rond de ogen lokaal verdoofd, tekent hij eerst precies af waar en hoeveel huid er verwijderd gaat worden. Hierna wordt overtollige huid en vet verwijderd waarbij de chirurg er altijd naar streeft om de snede precies in een huidplooi te laten vallen zodat het littekentje achteraf zo min mogelijk zichtbaar is. Kleine stukjes van het sneetje kunnen echter buiten een plooi vallen en daardoor na de operatie tot enkele maanden licht zichtbaar blijven.

Na de ooglidcorrectie wordt de snede (incisie) gehecht en bedekt met kleine pleistertjes. Om zwellingen en bloedingen te verminderen kunnen de ogen het best gekoeld worden met een coolpack. De hechtingen worden na vijf tot zeven dagen verwijderd. 

Bij een ooglidcorrectie worden de sneetjes over het algemeen met een chirurgenmes gemaakt. Wanneer er slechts weinig huid verwijderd hoeft te worden, kan er ook CO2 laserbehandeling toegepast worden. Door de behandeling krimpt de huid namelijk drie tot vijf mm.

Klinieken zoeken:

Toon klinieken

Kijk op de Independer website voor een overzicht van de plastische chirurgie vergoeding door de zorgverzekering in 2021.