Ooglaseren

Ooglaseren is voor velen een ingreep die veel plezier en verbetering van zien zonder bril of lenzen heeft gebracht. Echter niet voor iedereen. Laat u daarom goed voorlichten over de mogelijke risico's in uw persoonlijke situatie. Wij adviseren u om u goed in te lezen in de materie onze website Ooglasertrefpunt.nl maar ook andere websites en/of social media groepen zodat u een weloverwogen keuze maakt of u zich wil laten behandelen en zo ja, met welke behandeling.

De behandeling bestaat er uit dat met behulp van een geavanceerde laser de kromming van uw hoornvlies veranderd wordt zodat het licht weer op het juiste punt samenvalt achterin uw oog. Hierdoor kunt u weer scherper zien.

In de begindagen van ooglaseren waren er maar een paar behandelingen zoals PRK en Lasik. In de loop van enkele decennia zijn verschillende ooglaserbehandelingen ontwikkeld zoals Intralasik, Relex Smile en TransPRK. Alle met als doel om u door middel van ogen laseren of implantlenzen minder afhankelijk te maken van bril of lenzen. Een ooglaserbehandeling is snel uitgevoerd en duurt meestal slechts enkele minuten. Het vooronderzoek meestal een paar uren. De duur van het herstel is afhankelijk van de ingreep.

Klinieken zoeken:

Toon klinieken

Kijk op de Independer website voor een overzicht van de plastische chirurgie vergoeding door de zorgverzekering in 2021.