Liposculptuur

Liposculptuur is de behandeling bij uitstek om uw droomfiguur te bereiken of dit zo dicht mogelijk te benaderen. Liposculptuur houdt in dat met behulp van dunne zuignaalden onder plaatselijke verdoving vet wordt weggezogen op vooraf bepaalde plekken van uw lichaam. Een voorwaarde is wel dat uw huid nog voldoende elastisch is zodat deze na de behandeling mooi aansluit en niet gaat hangen of rimpelen. Met liposculptuur modelleert de chirurg uw figuur opnieuw waarbij hij streeft naar een esthetisch mooi resultaat. Dit houdt soms in dat meer lichaamszones behandeld moeten worden dan u in eerste instantie in gedachten had.

Nadat de chirurg op enkele plaatsen de huid verdoofd heeft met kleine injecties, maakt hij daar sneetjes van enkele millimeters. Hierna injecteert de arts flinke hoeveelheden vloeistof op de te behandelen plaats. Deze vloeistof zorgt voor verdoving, tijdelijke vernauwing van de bloedvaten en het losmaken van het vet. Tien tot vijftien procent van alle mensen ervaart het inbrengen van de vloeistof als licht pijnlijk.

Nadat de vloeistof ongeveer twintig minuten heeft ingewerkt begint de arts met het afzuigen van vet. Dit is pijnloos. Het afzuigen gebeurt door met dunne zuignaalden (canules) criss-cross bewegingen te maken onder de huid. Wanneer uw kliniek gebruikt maakt van het moderne Vaser systeem is de tip van de zuignaald tevens voorzien van een ultrasone sonde. Vetcellen die in aanraking komen met de sonde worden vloeibaar waarna ze makkelijk weg te zuigen zijn. Bijkomend voordeel van het Vaser systeem is dat de huid door de warmte van de sonde krimpt en strakker wordt.

Als de operatie voorbij is zult u de eerste paar dagen last hebben van een beurs gevoel. Dit komt door de bloeduitstortingen onder de huid en stijfheid. Na ongeveer een week kunt u weer aan het werk. Na vier weken is de ergste zwelling verdwenen waardoor het resultaat al beter zichtbaar wordt. Echter pas na drie tot zes maanden kan het eindresultaat beoordeeld worden. Hoe u het resultaat uiteindelijk vindt hangt grotendeels af van de verwachtingen die u vooraf van de liposculptuur behandeling had.

Klinieken zoeken:

Toon klinieken

Kijk op de Independer website voor een overzicht van de plastische chirurgie vergoeding door de zorgverzekering in 2021.