Lipolyse 

Lipolyse is een goede oplossing voor vetafname op plekken van het lichaam die te klein zijn om met liposculptuur behandeld te worden, maar waar wel hardnekkige vetophopingen zitten die niet met dieet of sporten verdwijnen. Geschikt om te behandelen zijn bijvoorbeeld de bovenarmen, rugplooien, oksels, bilplooien en de binnenzijde van de bovenbenen. 

Lipolyse wordt uitgevoerd door meerdere kleine onderhuidse injecties te geven op precies die plaatsen waar de vetophoping zit. De stof die geïnjecteerd wordt is PPC, wat staat voor Phosphatidylcholine. Deze stof wordt uit sojabonen gewonnen maar komt in het menselijk lichaam ook voor in de gal. Als de behandeling wordt uitgevoerd op plekken buiten het gezicht wordt PPC regelmatig gecombineerd met andere stoffen, om het effect van de behandeling te vergroten. 

Om een goed resultaat te behalen zijn twee tot vier behandelingen nodig, met steeds acht weken tussenpozen tussen elke behandeling. Ongeveer twee weken na een behandeling treedt het effect op en slinkt het aanwezig vet langzaam. 

De injecties worden gegeven na verdoving van de huid met een crème. Na de behandeling treden er soms blauwe plekken op. Verder kan de behandelde plek gezwollen en rood zijn en wat branden en jeuken. De meeste klachten verdwijnen snel maar de zwelling kan een tijdje aanhouden. 

Uw lichaam voert het vet dat vrijkomt op natuurlijke wijze af. Wordt er een relatief groot deel van uw lichaam behandeld dan is het raadzaam om gedurende enkele weken wat meer te bewegen of te sporten. Zo verbrandt u het vrijgekomen vet en voorkomt u dat het elders in uw lichaam wordt opgeslagen.

Klinieken zoeken:

Toon klinieken

Kijk op de Independer website voor een overzicht van de plastische chirurgie vergoeding door de zorgverzekering in 2021.