Lipofilling

Lipofilling is een techniek binnen de plastische chirurgie waarbij tijdens éénzelfde behandeling eerst ergens op uw lichaam vet wordt weggehaald door middel van liposculptuur en daarna op een andere plek van uw lichaam weer wordt ingespoten. Met lipofilling kunnen bijvoorbeeld hol uitziende wangen, diepe lijnen in het gezicht, dunne lippen maar ook bijvoorbeeld pezige handen worden opgevuld. Er wordt altijd meer vet ingespoten omdat 30 tot 70% van het geïnjecteerde vet wordt afgebroken door het lichaam. 

Om het verwijderde vet geschikt te maken voor injectie op een andere plek wordt dit eerst gescheiden van de verdovingsvloeistof die tijdens de liposculptuur behandeling is gebruikt. Daarna wordt een deel van het vet klaargemaakt in kleine spuitjes. Alvorens het vet op de nieuwe plek wordt ingespoten wordt u eerst lokaal verdoofd. Na het inbrengen komen er kleine pleisters op het wondje. Deze mogen na één dag worden verwijderd. Het resterende deel van het vet wordt maximaal zes maanden ingevroren voor één of meerdere nabehandelingen. 

Het grote voordeel van lipofilling is dat het opvullen gebeurt met uw eigen lichaamsvet. Dit is de meest natuurlijke vulstof die er mogelijk is. Dat zorgt ervoor dat de specifieke complicaties die kunnen optreden bij lipofilling beperkt blijven tot zwellingen, blauwe plekken, oneffenheden in de huid, het totaal verdwijnen van het geïnjecteerde vet, vetcysten en het verharden van het ingebrachte vet. Als er zwellingen of blauwe plekken optreden, dan verdwijnen deze meestal binnen een week. 

Als u lipofilling overweegt dient u na de behandeling een vrij stabiel gewicht te behouden. Het getransplanteerde vet heeft de capaciteit om te vergroten en dus zichtbaar dikker te worden. Als u na lipofilling veel bijkomt in gewicht kan dit een onevenwichtig verschil geven tussen het al aanwezige en het getransplanteerde vet.

Klinieken zoeken:

Toon klinieken

Kijk op de Independer website voor een overzicht van de plastische chirurgie vergoeding door de zorgverzekering in 2021.