Lipcorrectie

Een lipcorrectie is een relatief eenvoudige ingreep om de lippen voller of juist smaller te maken. Ook kan de cupidoboog en de witte lijn op de grens van de bovenlip worden geaccentueerd. Volle lippen zijn al een paar jaar in de mode. Als u om die reden een lipvergroting wilt laten uitvoeren, moet u bedenken dat volle lippen over een paar jaar helemaal uit kunnen zijn. In dat geval kunt u beter voor een vulling kiezen die een tijdelijk resultaat geeft. Maar hebt u van nature dunne lippen en wilt u dat blijvend veranderen, dan kan een beetje extra vulling voldoende zijn om jarenlang een mooie mond te hebben. Omdat een lipcorretie een relatief kleine ingreep is worden alle methoden en technieken alleen onder lokale verdoving uitgevoerd. 

Lipverkleining 
Dit is een kleine operatie waarbij een sneetje wordt gemaakt op de overgang van het droge en het vochtige gedeelte van de lip. Een reepje slijmvlies kan op deze manier verwijderd worden waardoor de lip tot ongeveer 75% van de oorspronkelijk grootte kan worden gereduceerd. Het resultaat is blijvend. Complicaties komen vrijwel niet voor. De behandelde lip is over het algemeen enkele weken gezwollen. Het littekentje aan de binnenzijde van de lip kan de eerste maanden wat hard aanvoelen. Ook kan het litteken de eerste tijd wat gevoelig zijn. Dit verdwijnt echter vanzelf. 

Lipvergroting 
Over het algemeen worden mooi gevormde lippen en verzorgde tanden als een der belangrijkste onderdelen van het gezicht gezien. Als de lippen te dun zijn kan men besluiten tot een lipvergroting, een behandeling die de laatste jaren veelvuldig wordt uitgevoerd. Lipvergroting is mogelijk aan de boven- en onderlip. Sommige behandelingen zijn van tijdelijke aard, andere zijn blijvend. 

Voor een lipvergroting komen zowel fillers en injectables in aanmerking als eigen vetweefsel via lipofilling. Dit vetweefsel wordt weggezogen op een plek waar het gemist kan worden en het wordt vervolgens geïnjecteerd in de lip. Een voordeel van lipofilling ten opzichte van andere methoden is dat het inspuiten gebeurt met lichaamseigen weefsel, waardoor b.v. reacties op lichaamsvreemde materialen niet voorkomen. Het effect is over het algemeen blijvend.

Klinieken die Lipcorrectie behandeling aanbieden:

Klinieken zoeken:

Toon klinieken

Kijk op de Independer website voor een overzicht van de plastische chirurgie vergoeding door de zorgverzekering in 2021.