Halslift

Een halslift is een geschikte ingreep wanneer de hals en het ondergedeelte van het gelaat tekenen van uitzakking vertonen. Bij de halslift worden de onderhuidse weefsels en de huid van de mondbodem, de kin, kaaklijn en de hals tot aan het borstbeen gelift. Bij een halslift en bij plastische chirurgie in het algemeen wordt altijd gestreefd naar een fraai en natuurlijk cosmetisch resultaat dat past bij de (leeftijd van) de individuele persoon. De rimpels in uw gezicht die ontstaan zijn als gevolg van de wijze waarop u bijvoorbeeld lacht of praat, zullen door een halslift niet verdwijnen. 

Een halslift wordt altijd uitgevoerd onder volledige verdoving. Aan het begin van de halslift maakt de chirurg een snede rond de oorlel, achter het oor omhoog en dan naar het achterhoofd ter hoogte van de haarlijn. Als er teveel vet aanwezig is op bepaalde plekken wordt deze eerst met verfijnde liposculptuur verwijderd. De huid wordt daarna losgemaakt van de onderhuidse weefsellaag. In deze weefsellaag liggen spiertjes, zenuwen en bloedvaatjes. Na het liften van de onderlaag wordt de losse huid over de nieuwe onderlaag gelegd. Overtollige huid wordt verwijderd. 

Na afloop van een halslift wordt uw gezicht een dag met een drukverband omzwachteld. Hierna moet u een licht elastisch verband dragen tot aan de eerste controle. Over het algemeen zult u weinig last van pijn hebben. Een week na de operatie worden de hechtingen verwijderd. 

Het natuurlijk verouderingsproces van uw huid stopt niet door een halslift. Na de operatie zal, net als ervoor, de elasticiteit van de huid geleidelijk verloren gaan. Het effect van een halslift is meestal vijf tot tien jaar zichtbaar. Daarna kan eventueel een vervolgbehandeling plaatsvinden. 

Wanneer de uitgezakte huid zich niet beperkt tot de hals en het ondergedeelte van het gelaat komen andere behandelingen eventueel in aanmerking: volledige facelift, featherlift, S-lift en een voorhoofdslift

Na de halslift zult u last hebben van zwellingen en verkleuringen. Deze verdwijnen binnen twee tot zes weken. Verdere complicaties: infectie, gevoelloosheid van dehuid, nabloeding, littekens, vochtophoping.

Klinieken zoeken:

Toon klinieken

Kijk op de Independer website voor een overzicht van vergoedingen voor plastische chirurgie door ziektekostenverzekeraars in 2019.