Haartransplantatie FUE

De term FUE haartransplantatie staat voor Follicular Unit Extraction. De FUE haartransplantatie techniek wordt gebruikt om units van haren te transplanteren van de ene plek van het hoofd naar een andere plek. Het gebied waar de haren vandaan gehaald worden, is meestal altijd beneden aan de achterkant van het hoofd. De haren die daar groeien worden niet beïnvloed door bepaalde hormonen en vallen daarom zelfs bij ernstig haarverlies niet uit. Haren die via de FUE methode verplaatst worden naar de bovenkant of de zijkanten van het hoofd, behouden hun genetische eigenschappen. Het gevolg is dat er weer haargroei kan plaatsvinden op plekken die eerst kaal waren. 

Na lokale verdoving worden bij de haartransplantatie Fue techniek vanuit het donorgebied units (bosjes van 1 tot 4 haren) weggenomen met een holle naald. Hierna worden met een laser, naald of mesje openingen gemaakt in het ontvangende gebied. De haarunits worden daarna op die plek ingebracht. Deze groeien binnen enkele dagen vast. Na ongeveer twee weken vallen de getransplanteerde haren uit, maar na drie tot vijf maanden herstelt de haargroei zich en groeien weer nieuwe haren op de plek die eerst kaal was. 

Het grote voordeel van de haartransplantatie volgens de Fue techniek is dat de wondgenezing snel verloopt op de plekken waar de haren zijn weggenomen en dat er geen langgerekt litteken overblijft zoals bij de haartransplantatie FUT methode. 

Nadelen zijn er echter ook. Haartransplantatie via Fue is duurder dan de FUT methode en op de plekken waar de units zijn weggenomen blijven kleine littekens achter. Dit is vooral goed te zien als de haren afgeschoren of gemillimeterd worden. Verder is de FUE haartransplantatie techniek arbeidsintensiever dan de FUT techniek en dus duurder. Bij de FUE methode kunnen ongeveer 300 tot 500 units in één dag verplaatst worden. Om voldoende haren te transplanteren zijn er vaak meerdere behandeldagen nodig.

Klinieken die Haartransplantatie FUE behandeling aanbieden:

Klinieken zoeken:

Toon klinieken

Kijk op de Independer website voor een overzicht van de plastische chirurgie vergoeding door de zorgverzekering in 2021.