Fractional laser behandeling

De nieuwste manier om uw gezicht een heel nieuwe huid te geven is de Fractional laser behandeling. Bij de Fractional laser behandeling worden met een laser op elke vierkante centimer huid 200 tot 300 gaatjes met een doorsnede van 0,1 mm tot een diepte van 1 mm in de huid gebrand. Deze gaatjes herstellen snel doordat ze zijn omgeven door gezonde basishuidcellen.

Door een Fractional laser behandeling kan het bindweefsel in de huid snel vervangen worden door nieuw en sterk bindweefsel. Per behandeling wordt een fractie (fractional) van de huid vervangen. Voor een totaalbehandeling zijn er vier tot zes behandelingen nodig.

Er zijn verschillende voordelen van een Fractional laser behandeling ten opzichte van de al langer bestaande CO2 laserbehandeling. Na een Fractional laser behandeling is de huid wel enkele dagen gezwollen en rood maar er ontstaat geen wond die langdurig moet herstellen. Het Fractional systeem heeft een koelingsysteem wat de behandeling minder pijnlijk maakt en er voor zorgt dat er geen wonden of blaren ontstaan. Door de koeling is er geen verdoving nodig. Verder is het risico op infectie, littekens en kleurverandering van de huid zeer klein.

Klinieken die Fractional laser behandeling behandeling aanbieden:

Klinieken zoeken:

Toon klinieken

Kijk op de Independer website voor een overzicht van de plastische chirurgie vergoeding door de zorgverzekering in 2021.