Fillers & injectables

Tijdelijke fillers en injectables zijn de aangewezen middelen om rimpels te verminderen die zijn ontstaan door huidveroudering, UV-straling of vochtverlies. Door het inspuiten van een van de vele soorten tijdelijke fillers of injectables wordt de rimpel van binnenuit gevuld zodat de huid een jonge(re) uitstraling krijgt. Afhankelijk van de fillers of injectables die gebruikt worden is de vulling veel of weinig. Sommige tijdelijke fillers of injectables zijn meer geschikt voor bepaalde soorten rimpels dan andere. 

Fillers en injectables behoren altijd door een gespecialiseerde arts te worden ingespoten. Er is veel ervaring en kennis voor nodig om de juiste fillers en injectables te kiezen voor ieder individu die een rimpelbehandeling wenst. Onder tijdelijke fillers en injectables verstaan we  producten die na enkele maanden tot een jaar hun werking verliezen en waarbij de huid weer naar de staat teruggaat zoals die was voor de behandeling. Wilt u weer opnieuw de betreffende rimpel(s) gecorrigeerd hebben dan moet de tijdelijke filler of injectable opnieuw ingespoten worden. 

Permanente fillers zijn lang toegepast als esthetische behandeling maar deze worden niet meer gebruikt. Op lange termijn bleken er met sommige fillers en injectables bijwerkingen en problemen te ontstaan op de plek van inspuiten. 

Tijdelijke fillers en injectables zijn onder andere : 
Botox, Beautical, Bioinblue, Esthelis, Evolence, Hylaform, Juvederm, Laresse, Perlane, Radiesse, Restylane, Rofilan, Surgiderm, Visagel.

Klinieken zoeken:

Toon klinieken

Kijk op de Independer website voor een overzicht van de plastische chirurgie vergoeding door de zorgverzekering in 2021.