Dermabrasie

Dermabrasie is een behandeling die uitgevoerd wordt om een egalere huid te verkrijgen en acné, rimpels, littekentjes en tatouages 'weg te slijpen'. Dit slijpen wordt gedaan met een snel ronddraaiende borstel met staaldraad of een snel ronddraaiende schijf met diamantkorrels. De druk die de arts met de borstel of schijf uitoefent op de huid bepaalt hoe diep de behandeling plaatsvindt in de huid.

Bij dermabrasie wordt de huid (derma) tot in de papillaire dermis (het laagje onder de opperhuid) afgeschaafd (brasie). Dermabrasie wordt alleen uitgevoerd door een arts. Schoonheidsspecialisten voeren de lichtere variant van dermabrasie, microdermabrasie uit.

Dermabrasie wordt afhankelijk van de grootte van het te behandelen huidgebied onder plaatselijke of algehele verdoving uitgevoerd. Na de behandeling wordt uw huid eerst verbonden of gelijk met crème ingesmeerd. Na een week is de huid meestal genezen maar deze zal de eerste maanden nog roze uitzien. In die periode mag u uw huid niet aan zon blootstellen of naar de zonnebank.

De risico's van de behandeling betreffen vooral het cosmetische aspect. De huid kan ontkleuren (hypopigmentatie) of donderder worden (hyperpigmentatie). Wanneer er te diep behandeld wordt kunnen er groeven in de huid of littekens ontstaan.

Klinieken zoeken:

Toon klinieken

Kijk op de Independer website voor een overzicht van de plastische chirurgie vergoeding door de zorgverzekering in 2021.