Array: Dermabrasie

Array: Dermabrasie

Dermabrasie is een behandeling die uitgevoerd wordt om een egalere huid te verkrijgen en acné, rimpels, littekentjes en tatouages 'weg te slijpen'. Dit slijpen wordt gedaan met een snel ronddraaiende borstel met staaldraad of een snel ronddraaiende schijf met diamantkorrels. De druk die de arts met de borstel of schijf uitoefent op de huid bepaalt hoe diep de behandeling plaatsvindt in de huid.

Bij dermabrasie wordt de huid (derma) tot in de papillaire dermis (het laagje onder de opperhuid) afgeschaafd (brasie). Dermabrasie wordt alleen uitgevoerd door een arts. Schoonheidsspecialisten voeren de lichtere variant van dermabrasie, microdermabrasie uit.

Dermabrasie wordt afhankelijk van de grootte van het te behandelen huidgebied onder plaatselijke of algehele verdoving uitgevoerd. Na de behandeling wordt uw huid eerst verbonden of gelijk met crème ingesmeerd. Na een week is de huid meestal genezen maar deze zal de eerste maanden nog roze uitzien. In die periode mag u uw huid niet aan zon blootstellen of naar de zonnebank.

De risico's van de behandeling betreffen vooral het cosmetische aspect. De huid kan ontkleuren (hypopigmentatie) of donderder worden (hyperpigmentatie). Wanneer er te diep behandeld wordt kunnen er groeven in de huid of littekens ontstaan.

Velthuis Kliniek

Filter Provincie

Aantal klinieken: 6
Prijzen en gratis brochures aanvragen
(Vink eerst klinieken aan)
Genk Groningen Huis ter Heide Veldhoven Weert Zevenaar
Prijzen en gratis brochures aanvragen
(Vink eerst klinieken aan)
Wilt u de gegevens van een kliniek bekijken? Klik dan in de nevenstaande lijst op de naam van een kliniek. Wilt u gratis en vrijblijvend brochures aanvragen? Vink één of meerdere klinieken in de nevenstaande lijst aan. Klik daarna op de oranje knop 'Gratis Brochures Aanvragen'.
  • Instructies